Wat is een risico voet?

Er zijn drie soorten risico voeten, je het de diabetische voet, de reumatische voet en de oudere voet. Bij alle drie zijn er diverse risico’s met daarbij behorende problemen. Vanuit mijn specialisme en mijn opleiding tot medisch pedicure kan ik je hierbij snel en pijnloos helpen. De behandelingen duren allemaal tuusen de 30 en 45 minuten en worden afgesloten met een warme pakking en een heerlijke creme behandeling. Doe je voet een plezier en kom ook eens hier!

Voetverzorging bij diabetici

Het is voor mensen met diabetes van groot belang om hun voeten goed te verzorgen. Niet alleen vanuit cosmetisch oogpunt, maar juist vanuit gezondheidszorg. Het is zeer belangrijk om reeds bestaande problemen te verminderen en om nieuwe problemen juist te voorkomen.

Door met enige regelmaat naar een medische pedicure te gaan en je voeten te laten behandelen kun je nieuwe problemen voorkomen en reeds bestaande problemen laten behandelen. Ik heb hiervoor een speciale opleiding gevolgd waardoor ik mijzelf medische pedicure mag noemen en waardoor ik jou op de best mogelijke manier kan helpen.

Maar waarom is dat dan zo belangrijk?

Voeten van diabetici zijn extra kwetsbaar omdat je te maken krijgt met verminderde bloedtoevoer door een aandoening in de bloedvaten genaamd angiopathie. Je kunt te maken krijgen met uitval van de zenuwen of vermindering van de zenuwen. Dit wordt neuropathie genoemd. Ook kun je gevoeliger worden voor infecties door druk en verandering van je huid. Op de lange termijn kunnen deze problemen tot ernstige complicaties leiden die je zowiezo door een medisch pedicure moet laten behandelen. Bespaar jezelf de ongemakken en pijn en ga met enige regelmaat naar een medisch pedicure.

Je kunt via je eigen huisarts een verwijsbrief vragen met de vermelding van de SIMSS classificatie, waardoor je in aanmerking komt voor een financiële vergoeding van de behandeling. Afhankelijk van je zorgverzekeraar kun je de rekening declareren.

Al met al genoeg reden om je regelmatig te laten behandelen. Ik help je graag!

Voetverzorging bij reumapatiënten

Ook voor mensen met reuma is het van groot belang hun voeten goed te laten verzorgen omdat reumatische voeten extra zorg vereisen. Een veel voorkomend probleem bij reumapatiënten zijn gewrichtsontstekingen die erg pijnlijk zijn maar wel goed te behandelen. Ook vergroeiing van de voeten komt vaak voor met alle gevolgen en klachten van dien. De standsverandering van de voet of tenen kan in het dagelijks leven tot grote ongemakken leiden. Ook je voetweefsel en nagels kunnen kunnen veranderen door de reuma.

Ook reumapatiënten komen in aanmerking voor voor een financiële vergoeding van de behandeling. Afhankelijk van je zorgverzekeraar kun je de rekening declareren.

Al deze complicaties zijn reden om naar een medisch pedicure te gaan.

De oudere voet

Naarmate je ouder wordt , kunnen je voeten veranderen. Vaak wordt de huid op de voeten veel dunner en slapper en de vetkussentjes die dienen als schokdempers voor je hiel verslijten. Ook de spierspanning verslapt en de jeugdige souplesse van de gewichten gaat verloren. Doordat je ouder wordt gaat de natuurlijke souplesse verloren en je krijgt minder kracht. tevens wordt je balans minder evenals je motoriek. Alleen al simpel je nagels knippen kan daardoor een lastige opgave zijn. Je voeten worden een dagje ouder en dat is een goede reden om ze extra zorg te geven. Omdat voetverzorging bij de oudere voet extra gespecialiseerde zorg vereist raad ik je aan om regelmatig bij me langs te komen.

Deze behandeling kost je slechts € 36,50

Medisch pedicure